Γλυκά Νερά

Η παραλία Γλυκά Νερά βρίσκεται 75 χιλιόμετρα Νότια από τα Χανιά, στη Νότια ακτή της Κρήτης, πολύ κοντά από τη Χώρα Σφακίων.
Είναι μια παραλία με βότσαλο, με πολύ καθαρό και φρέσκο γλυκό νερό που αναβλύζει από τη γη και σ’ αυτό οφείλει και το όνομά της.
Είναι πού καλά προστατευμένη από τους ανέμους αλλά αρκετά δύσκολο να την προσεγγίσεις. Δεν υπάρχει δρόμος που να οδηγεί στην παραλία, συνεπώς, κάποιος που θέλει να την επισκεφθεί έχει τις εξής επιλογές :
Η πρόσβαση από τη Χώρα Σφακίων γίνεται περπατώντας, περίπου για 30 λεπτά. Η πρόσβαση από το Λουτρό γίνεται περπατώντας περίπου για 1 ώρα από ένα σχετικά δύσκολο μονοπάτι. Τέλος, υπάρχει και καϊκι που αναχωρεί από το Λουτρό στις 10:00 πμ και επιστρέφει στις 16:00 το απόγευμα.

Κεδρόδασος

Το Κεδρόδασος είναι ένα σπάνιας ομορφιάς δάσος από κέδρους και βρίσκεται 45 χλμ από την πόλη των Χανίων και 3 χλμ ανατολικά από το Ελαφονήσι. Είναι μια πολύ ήσυχη και καθαρή παραλία με κρύα νερά. Την προτιμούν κυρίως οι κατασκηνωτές και οι λάτρεις του εναλλακτικού τουρισμού.

Νέα Χώρα

Η Νέα Χώρα είναι η πιο κοντινή παραλία της πόλης, λιγότερο από 2 χλμ από το κέντρο. Έχοντας μια συστοιχία βραχακιών 200 μέτρα από την ακτή είναι πλήρως προφυλαγμένη από τους ανέμους αλλά, ταυτόχρονα, αυτό την καθιστά λιγότερο καθαρή από τις άλλες παραλίες. Έχει άμμο και ακριβώς απέναντι από την παραλία έχει πληθώρα ταβερνών και ξενοδοχείων.

Ταυρωνίτης

Η παραλία του Ταυρωνίτη βρίσκεται 20 χλμ ανατολικά των Χανίων, 1 χλμ βόρεια του ομώνυμου χωριού και δυτικά του ιστορικού αεροδρομίου του Μάλεμε. Πήρε το όνομά της από τον ομώνυμο ποταμό που εκβάλλει εκεί.
Η παραλία που εκτείνεται μπροστά από το χωριό είναι μια υπέροχη παραλία με βότσαλο, η οποίο αποτελεί τμήμα της αχανούς παραλίας που αρχίζει από το Κολυμβάρι και φτάνει ως τα Χανιά. Είναι μία παραλία ήσυχη, ιδανική για κολύμπι, ειδικά όταν δεν φυσάει.