Η «Οβριακή», η Εβραϊκή συνοικία των Χανίων βρισκόταν στα βορειοδυτικά της πόλεως, πίσω από το λιμάνι και ανατολικά από τη χριστιανική συνοικία Τοπανά. Κεντρικός δρόμος της ήταν η σημερινή οδός Κονδυλάκη, όπου υπήρχαν τα σπίτια των επιφανών Εβραίων.
Στην εβραϊκή συνοικία χτίστηκαν δύο συναγωγές. Η μία καταστράφηκε ολοσχερώς απο τον βομβαρδισμό της πόλης των Χανίων απο τα γερμανικά αεροσκάφη στον 2ο παγκόσμιο πόλεμο, ενώ η άλλη εγκαταλείφθηκε όταν διαλύθηκε η εβραϊκή κοινότητα το 1944 απο τους Γερμανούς.
Οι Γερμανοί αιχμαλώτισαν σχεδόν όλους τους εβραίους των Χανίων με σκοπό να τους στείλουν στα στρατόπεδα συγκέντρωσης του Άουσβιτς στη Γερμανία. Το πλοίο που τους μετέφερε απο την Κρήτη στην Αθήνα, βυθίστηκε στη διαδρομή .
Πολλά χρόνια μετά, στα μέσα της δεκαετίας του 1990, η εβραϊκή συναγωγή Etz Hayyim που γλίτωσε απο τους βομβαρδισμούς, αναστυλώθηκε, και απο τότε λειτουργεί στην πάροδο της οδού Κονδυλάκη. Σήμερα, η οδός Κονδυλάκη και τα σοκάκια της παλιάς εβραϊκής συνοικίας είναι, κατά τους θερινούς μήνες, ένας απο τους πιό πολυσύχναστους δρόμους της παλιάς πόλης.