Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας

Το πάρκο Ειρήνης και Φιλίας βρίσκεται απέναντι από το Στάδιο Ειρήνης και Φίλίας και τον Δημοτικό Κήπο των Χανίων. Είναι μια σχετικά καινούρια πλατεία-πάρκο στην οποία πραγματοποιείται πληθώρα εκδηλώσεων.

Πλατεία Καθεδρικού ναού εισοδίων της Θεοτόκου

Η πλατεία στον καθεδρικό ναού της Τρισμάρτυρης είναι μια κεντρική πλατεία της πόλης όπου γίνονται αρκετές εκδηλώσεις. Ο σημερινός καθεδρικός ναός των Εισοδίων χτίστηκε στη θέση παλαιότερου ναού της Θεοτόκου, ο οποίος ανάγεται στον 14ο αιώνα. Όταν τα Χανιά κατελήφθησαν από τους Τούρκους το 1645, ο ναός μετατράπηκε σε σαπωνοποιείο, χωρίς όμως να αλλάξει η διαρρύθμισή του, και παρέμεινε έτσι έως το 1868. Ο ναός, άρρηκτα συνδεδεμένος με τα ιστορικά γεγονότα, υπήρξε άσυλο και καταφύγιο των κατά καιρούς διωκομένων κατά τις εθνικές εξεγέρσεις. Υπέστη επίσης σοβαρές ζημιές κατά τους βομβαρδισμούς της πόλης από τους γερμανούς, τον Μάϊο του 1941.

Πλατεία Αγοράς

Η πλατεία Αγοράς βρίσκεται στο κέντρο της πόλης των Χανίων και έχει τη φημισμένη Δημοτική Αγορά. Η Δημοτική Αγορά  βρίσκεται στα όρια της παλιάς και της νέας πόλης των Χανίων και άρχισε να κτίζεται το 1908 πάνω από τα υπολείμματα του προμαχώνα Piatta Forma. Το κτίσμα είναι σε σχήμα ελευθέρου σταυρού, επηρεασμένο από τα κτίρια της λεγομένης "εποχής του σιδήρου" του τέλους του 19ου αιώνα που χαρακτηρίζει τη βιομηχανική επανάσταση. Η Δημοτική Αγορά Χανίων είναι ένα τεράστιο κτίσμα  4.000 τ.μ., σε περιβάλλοντα χώρο 17.200 τ.μ.,  και θεωρείται η "καρδιά» της πόλης. Αποτελεί όχι μόνο κέντρο μεγάλης επιχειρηματικής δραστηριότητας, αλλά και μια χειροπιαστή εικόνα του πως ήταν η Αγορά της Αρχαίας Ελλάδας. Το 1980, η Δημοτική Αγορά Χανίων χαρακτηρίσθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού ως διατηρητέο μνημείο.

Πλατεία Δικαστηρίων

Μια από τις ομορφότερες πλατείες τις Ελλάδας. Θα δείτε πολλούς πανέμορφους, αιωνόβιους και πανύψηλους φοίνικες που πραγματικά θα σας γοητεύσουν, καθώς επίσης και το ιστορικό κτήριο της νομαρχίας και των δικαστηρίων. Μετα από πολλά χρόνια, το 2010, αποφάσιστηκε η ανάπλασή της.