Ταξιδεύοντας για τα Χανιά με αεροπλάνο:
Στα Χανιά μπορείτε να ταξιδέψετε με αεροπλάνο με εσωτερικές πτήσεις από άλλα αεροδρόμια της Ελλάδας, αλλά και με διεθνείς τσάρτερ πτήσεις από πολλές ευρωπαϊκές χώρες. Το αεροδρόμιο "Ιωάννης Δασκαλογιάννης" των Χανίων βρίσκεται στη χερσόνησο Ακρωτήρι, 14 χιλιόμετρα ανατολικά από την πόλη και συνδέεται με αυτήν με λεωφορείο και ταξί.

Ταξιδεύοντας για τα Χανιά με πλοίο:
Στα Χανιά από το λιμάνι του Πειραιά. Υπάρχουν καθημερινά δρομολόγια από Πειραιά (Πύλη Ε3) για το λιμάνι της Σούδας, που βρίσκεται 7 χιλιόμετρα ανατολικά από την πόλη. Η απόσταση των Χανίων από το λιμάνι του Πειραιά είναι 164 ν.μ. και το ταξίδι διαρκεί περίπου 10 ώρες. Τα πλοία αναχωρούν τις βραδινές ώρες (9 μμ) και φτάνουν νωρίς το πρωί (5:30 πμ). Οι επιβάτες μπορούν να κοιμηθούν σε καμπίνα ή σε πολυθρόνες αεροπορικού τύπου (πιο φτηνό εισιτήριο), ενώ στο πλοίο λειτουργούν εστιατόρια και καφετέριες. Τους καλοκαιρινούς μήνες πραγματοποιούνται και ημερήσια δρομολόγια.
Επίσης, όλο τον χρόνο πραγματοποιούνται δρομολόγια με γρήγορα πλοία (super fast ferries) που καλύπτουν την απόσταση από και προς τα Χανιά σε 4,5 ώρες περίπου με αναχώρηση στις 4:30 μμ και άφιξη στις 8:30 μμ.

"Πριν ταξιδέψετε με προορισμό τα Χανιά καλέστε το 118** για οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με τις ώρες των δρομολογίων καθώς και τις τιμές των εισιτηρίων.