Rea Resort Hotel Διαμονή στα Χανιά

Εναλλακτικός Τουρισμός

alternative tourism

Χάρη στη µορφολογία του εδάφους και το συνδυασµό βουνού και θάλασσας, ο Νοµός Χανίων αποτελεί έναν παράδεισο για όσους αναζητούν την περιπέτεια και τις εναλλακτικές µορφές τουρισµού, προς τον οποίο έχει σηµειωθεί µια σηµαντική στροφή τα τελευταία χρόνια, µε τις µορφές του αγροτοτουρισµού, οικοτουρισµού, φυσιολατρικού, ορεινού, εκκλησιαστικού, περιπατητικού κ.α.

Το ευρωπαϊκό µονοπάτι µεγάλων διαδροµών, Ε4 Alpine, που ξεκινά από τα Πυρηναία Όρη και διασχίζει την Ελλάδα, συνεχίζεται από την Κίσαµο και καταλήγει στη Ζάκρο της ανατολικής Κρήτης. Διατρέχει σχεδόν όλο τον ορεινό όγκο του Νοµού Χανίων, µε διαδροµές που προσφέρουν µοναδικές συγκινήσεις στους εραστές της φύσης και της πεζοπορίας. Στα ηµιορεινά και τα ορεινά θα δει ο περιηγητής µικρά παραδοσιακά χωριά, µε πέτρινα σπίτια και στενούς δρόµους, ξεχασµένα από τον χρόνο.

Κάντε Κράτηση

Φάρος Χανίων

chania lighthouse

Περίπου στα 1595 -1601 κατασκευάστηκε από τους Ενετούς ένας Φάρος, θεμελιωμένος στο φυσικό βράχο, που λειτούργησε ως πυρσός ανοιχτής φλόγας (φρυκτωρία) κι αναφέρεται ως «φανάρι» σε σχεδιάγραμμα κάτοψης της πόλεως των Χανίων του 1689 του V. Coronelli.

Για την ανανέωση του νερού και την αποφυγή επιχωματώσεων, δημιουργήθηκε ένα άνοιγμα πάνω στο λιμενοβραχίονα και στο κέντρο του κατασκευάσθηκε ο προμαχώνας του Αγίου Νικολάου. Ο τελευταίος κάλυπτε τη μεγάλη απόσταση μέχρι την είσοδο του λιμανιού, την οποία και προστάτευε, σε συνδυασμό με το φρούριο Φιρκά. Τότε κατασκευάσθηκε και ο πρόβολος, ο πύργος δηλαδή του Φάρου που υπάρχει μέχρι σήμερα. Εδράζεται στην ενετική τραπεζοειδή βάση πάνω σε φυσικό βράχο. Τα αρχιτεκτονικά του στοιχεία είναι συνδεδεμένα με την τοπική παράδοση, όπως αυτή διαμορφώθηκε από τα τέλη της Βενετοκρατίας και εξής. Την εποχή αυτή ο Φάρος πήρε τη μορφή που ξέρουμε. Ο πύργος του κτίσματος αποτελείται από τρία τμήματα διαφορετικής διατομής: το τμήμα της βάσης είναι οκτάγωνο, το μεσαίο τμήμα είναι δεκαεξάγωνο και το τρίτο κυκλικό. Το υλικό κατασκευής της βάσης είναι της ίδιας προέλευσης και ποιότητας με αυτό που οι Ενετοί κατασκεύασαν τις οχυρώσεις της πόλης των Χανίων.

Κάντε Κράτηση

Χώροι για τα Παιδιά

Children area

Απλωμένοι σε 19 στρέμματα γης, οι εξωτερικοί χώροι του Rea Resort Hotel προσφέρουν ένα πραγματικό καταφύγιο σε όσους θέλουν να αποδράσουν από τις πιέσεις της καθημερινότητας. Φοινικόδεντρα, ελιές, μπουγκανβίλλιες, θάμνοι από ιβίσκους, λαντάνα και μπλε γιασεμί καθώς και το απέραντο καταπράσινο γκαζόν θα γαληνέψει τις αισθήσεις σας.

Το ξενοδοχείο διαθέτει κολυμβητική πισίνα και γήπεδα για ποδόσφαιρο, μίνι γκολφ, βόλλεϋ και μπάσκετ που θα σας κρατήσουν σε φόρμα.

Για τα παιδιά διαθέτουμε παιδική πισίνα, κούνιες, αναρρηχητικές κατασκευές, ειδικούς χώρους δραστηριοτήτων και άφθονους χώρους για να τρέχουν, να χοροπηδούν και να παιζουν με ασφάλεια, δημιουργώντας ευχάριστες οικογενειακές αναμνήσεις.

Κάντε Κράτηση

Εξερεύνησε τα Χανιά

explore chania

Ο Νομός Χανίων καλύπτει το δυτικό άκρο της Κρήτης. Καταλαμβάνει μια έκταση 2.376 τετραγωνικών χιλιομέτρων, έχει ακτογραμμή πάνω από 250 χιλιόμετρα και πληθυσμό περίπου 150.000 μόνιμους κατοίκους. Ο Νομός Χανίων θεωρείται η πιο πράσινη περιοχή στην Κρήτη καθώς η οροσειρά Λευκά Ορη είναι υπεύθυνη για τις αυξημένες βροχοπτώσεις σε σχέση με την υπόλοιπη Κρήτη. Διαιρείται σε πέντε επαρχίες: Αποκορώνου, Κισσάμου, Κυδωνίας, Σελίνου και Σφακίων. Πρωτεύουσα του νομού είναι τα Χανιά.Τα Χανιά, η πρωτεύουσα του Νομού Χανίων , βρίσκεται στο βόρειο-ανατολικό τμήμα του νομού. Τα Χανιά είναι το διοικητικό, οικονομικό, εμπορικό και επικοινωνιακό κέντρο του νομού που φέρει το ίδιο όνομα.

Τα Χανιά αποτελούν ιδανικό προορισμό τουρισμού, που προβάλλει όχι τόσο το κλασικό δίπτυχο «ήλιος - θάλασσα», αλλά το φυσικό περιβάλλον, τον πολιτισμό, την ιστορία του τόπου, τα πλεονεκτήματα της διατροφής των κατοίκων του, τα αγροτικά προϊόντα, και την ποιότητα της ζωής. Τα Χανιά είναι πραγματικά προικισμένα από τη φύση, τον Θεό και τους προγόνους μας.

Κάντε Κράτηση

Περισσότερα για το Ξενοδοχείο Ρέα