Φαράγγι Κάπνης

Το φαράγγι της Κάπνης ξεκινάει από το ύψωμα Ακονές του χωριού Ασφένδου, έχει στενές πόρτες και άγριους γκρεμούς. Η διάβασή του πραγματοποιείται με τη βοήθεια σχοινιού λόγω του οτι είναι δύσβατο και με μεγάλη κλίση. Το φαράγγι τερματίζει στο χωριό Βουβάς και η διάβασή του απαιτεί πεζοπορία τεσσάρων ωρών.

Φαράγγι Κάβη ή Ίλιγκα

Το φαράγγι Κάβη ή Ίλιγγα είναι ένα ακόμη κατάφυτο και με μεγάλα γκρεμνά Σφακιανό φαράγγι που αξίζει πραγματικά τον κόπο να επισκεφθείτε.
Από το ορεινό χωριό Ανώπολη μπορούμε να αρχίσουμε την πεζοπορία μας στον αγροτικό-ορεινό δρόμο που οδηγεί προς τα Λευκά Όρη και φθάνει σε υψόμετρο 2.000 μέτρων κοντά στην ψηλότερη κορφή τους. Μετά από 1,5 ώρας πεζοπορία, ένα μικρό παρακλάδι του δεξιά, μας οδηγεί στο βυζαντινό εκκλησάκι του Τιμίου Σταυρού με τις όμορφες τοιχογραφίες. Ως εδώ μπορείτε να φθάσετε και με κάποιο όχημα. Η πεζοπορία από εδώ είναι περίπου τρεις ώρες ως την έξοδό του στον ασφαλτοστρωμένο δρόμο, ένα χιλιόμετρο από τη Χώρα Σφακίων προς Ανώπολη. Λίγα μέτρα πιο κάτω, βρίσκεται και η πεντακάθαρη υπέροχη παραλία Ίλιγγας όπου μπορείτε να απολαύσετε το κολύμπι στο Λιβυκό πέλαγος και μεζέδες στα γραφικά ταβερνάκια ή ακόμη και να διανυκτερεύσετε.

Φαράγγι Δελιανών

Το φαράγγι των Δελιανών συνδέει τα Δελιανά του Δήμου Κολυμβαρίου με τα Μεσαύλια του Δήμου Βουκολιών.
Θα ξεκινήσετε τη διαδρομή παράλληλα με το ποτάμι και, στην πορεία, αρχίζουν να υψώνονται τα βράχια.

Φαράγγι του Χαλασέ ή Σάσαλου

Το φαράγγι του Χαλασέ ή Σάσαλου είναι ένα κισαμίτικο φαράγγι. Αρχίζει από το χωριό Σάσαλος σε υψόμετρο 340 μ. ( 57 χλμ από Χανιά) όπου φτάνουμε από την οδική διαδρομή Χανιά - Νοπήγια - Κολένι - Ρόκκα - Σφακοπηγάδι - Μαλάθυρο - Σάσαλο.
Το κύριο τμήμα του, μετά από τέσσερις το πολύ ώρες πεζοπορίας, καταλήγει στο χωριό Μαλάθυρος (υψομ. 315 μ. και 48 χλμ από Χανιά) ενώ με μια ώρα περίπου ακόμη πεζοπορίας μπορούμε να φθάσουμε στο χωριό Βουλγάρω, 7 χλμ. από την κωμόπολη Κισάμου.