Ο επισκέπτης των Χανίων δεν θα αφεθεί στην τύχη του. Έχει την ευκαιρία να διασκεδάσει και να µοιραστεί µε τους ντόπιους κάθε είδους εκδήλωση, καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου: από τις σεµνές θρησκευτικές γιορτές και τα παραδοσιακά πανηγύρια προς τιµή πολιούχων και προστατών αγίων, µέχρι τους µεγαλοπρεπείς εορτασµούς των εθνικών επετείων, της 28ης Οκτώβρη και της 25η Μάρτη, ενώ ιδιαίτερα εορτάζεται η επέτειος της Μάχης της Κρήτης τον Μάιο, µε τη συµµετοχή βετεράνων πολεµιστών από την Μ. Βρετανία, την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία.
Δεν είναι όµως µόνο αυτές οι περιπτώσεις που ο κρητικός τιµά και κατά τις οποίες διασκεδάζει. Η παραγωγή της τσικουδιάς –το ρακοκάζανο– ο τρύγος και το πατητήρι, το λιοµάζωµα, η συγκοµιδή του πορτοκαλιού, αποτελούν όλα ευκαιρία για γιορτή σε πολλά χωριά. Ιδιαίτερα µάλιστα γιορτάζεται η συγκοµιδή του καστάνου στο Έλος Κισάµου και στον Πρασέ Κυδωνίας τον Οκτώβριο και η συγκοµιδή του κερασιού στα Καράνου Κυδωνίας τον Ιούνιο.
Εντυπωσιακοί είναι οι αρραβώνες, οι γάµοι και οι βαφτίσεις που συχνά γίνονται µε ανοικτό κάλεσµα και απεριόριστες ποσότητες φαγητού και ποτού, συνοδεία πάντα ζωντανής παραδοσιακής µουσικής, χορού και φιλόξενης διάθεσης.
Εξαιρετικού επιπέδου είναι οι επίσηµες πολιτιστικές εκδηλώσεις όπως το Πολιτιστικό Καλοκαίρι του Δήµου Χανίων που περιλαµβάνει θεατρικές παραστάσεις, µουσικά δρώµενα, εικαστικές εκθέσεις και συναυλίες, µε ανάλογες δραστηριότητες να διοργανώνονται σε κάθε δήµο του νοµού. Ξεχωριστό ενδιαφέρον συγκεντρώνουν οι εκδηλώσεις για την Μάχη της Κρήτης τον Μάιο, της Ναυτικής Εβδοµάδας µε επίκεντρο την Σούδα τον Ιούλιο, ο Αγροτικός Αύγουστος στα Νεώρια των Χανίων και οι εκδηλώσεις στο Ιτζεντίν για την πανσέληνο του Αυγούστου.

Κατά τη διάρκεια της ηµέρας ατελείωτη διασκέδαση προσφέρεται στις ακρογιαλιές του νοµού κυρίως στην παραλία του κόλπου των Χανίων, από τα Χανιά, την Αγ. Μαρίνα, τον Πλατανιά, το Γεράνι, το Μάλεµε, τον Ταυρωνίτη, την Κίσαµο και την Παλαιόχωρα, όπως και στην παραλία της Γεωργιούπολης και του Καβρού µε τις εκατοντάδες καντίνες, τα παραθαλάσσια µπαράκια, τις θαλασσινές δραστηριότητες και αθλήµατα. Κέντρα ιππασίας λειτουργούν στο Ντερέ, το Ακρωτήρι και την Γεωργιούπολη.
Η βραδινή διασκέδαση βρίσκεται το απόγειό της στο γραφικό βενετσιάνικο λιµάνι των Χανίων, το οποίο φιλοξενεί µεγάλο αριθµό εστιατορίων, καφενείων και µπαρς, ενώ πραγµατικός πανζουρλισµός γίνεται τις απογευµατινές και βραδινές ώρες στον κοσµοπολίτικο Πλατανιά, που συγκεντρώνει µεγάλο αριθµό από µπαράκια και κέντρα νυχτερινής διασκέδασης. Αναζητείστε επίσης τις διοργανώσεις των υπέροχων beach parties που πολλά νυχτερινά κέντρα και µπαράκια προσφέρουν τις ζεστές βραδιές του καλοκαιριού σε κάποια αµµουδερή παραλία.
Βρίσκεστε σε έναν τόπο που είναι αδύνατον να βαρεθείτε, αδύνατο να µείνετε εκτός διασκέδασης. Εδώ, η γιορτή δεν τελειώνει ποτέ, αρκεί µόνο να το θελήσετε…
Καλώς ορίσατε λοιπόν στα όµορφα Χανιά. Ελπίζουµε να φύγετε ξεκούραστοι και ανανεωµένοι από την ζωοδότρα ενέργειά τους, έχοντας ικανοποιήσει όλες τις επιθυµίες της ψυχής σας, εκτός από µια… Να επιστρέψετε σύντοµα…